WarsztARTy w ASKu – podstawy rysunku, marzec 2016

Data/Czas
09/03/2016, godz. 16.30 – 18.30
23/03/2016, godz. 16.30 – 18.30

Zapraszamy na WarsztARTy ASK – Podstawy rysunku, w trakcie których poznasz podstawy technik rysunku, wymiarowania przedmiotu, rodzaje cieniowania, kompozycję i walor na podstawowych formach geometrycznych.

Metody pracy: Kompozyt metod warsztatowo-prelekcyjnych, praca indywidualna i zespołowa.

Materiały: ołówki, gumki, temperówki, bloki techniczne, brystole, wiszery, cienkopisy, martwa natura – materiały zapewniamy.

Grupa docelowa: do 8 osób. Wiek: od 12 lat.

Miejsce: salka warsztatowa ASK, Racibórz, ul. K. Miarki 3a, Przystanek Kulturalny „Koniec Świata” (I piętro).

Instruktor: Mariola Jakacka – animator, artysta, pedagog, instruktor: malarstwa, grafiki i ceramiki, arteterapii, edukacji globalnej, reżyser, organizator i twórca projektów, grup, warsztatów i wystaw. Pracowała z ludźmi z każdej grupy wiekowej m. in. w Bytowskim Centrum Kultury, Zrzeszeniu Kaszubsko-Pomorskim, Fundacji Partnerstwo Dorzecze Słupii, Muzem Zachodniokaszubskim, placówkach kulturalno-oświatowych. Twórca bytowskiej grupy plastycznej Gwasz. Animatorka Raciborskiego Stowarzyszenia Kulturalnego ASK, instruktorka WarsztARTów, koordynatorka kampanii społecznej „Hamulec uprzedzeń” w ramach projektu „Palące Słowa…”.

WarsztART obejmuje udział w dwóch terminach zajęć.
Cena:
60,00 zł / za dwa spotkania. Płatność: przedpłata przelewem.
W ramach ceny zapewniamy ciepłe napoje i drobny poczęstunek.

Obowiązują zapisy: Justyna Szyndler, ask.warsztaty@gmail.com, tel.: 515 93 43 35.

Tymczasem zapraszamy do obejrzenia wystawy prac grupy plastycznej Gwasz przygotowanych pod kierunkiem Marioli Jakackiej. Prace prezentowane są w „Galerii Za Szafą” w Przystanku Kulturalnym „Koniec Świata” w Raciborzu, ul. K. Miarki 3a. Codziennie od godz. 16.00. Wystawa trwa do końca lutego 2016. Więcej o wystawie: www.stowarzyszenieask.pl

Wybrane prace prezentowane na wystawie: