Spotkanie z Charakterem. Pasja – na co dzień czy od święta?

plakat_zapowiedz

W poniedziałek, 14 marca 2016 r., o godz. 17.30, zapraszamy na pierwsze spotkanie z cyklu „Spotkanie z Charakterem”. Ciekawe spotkania dyskusyjne, rozmowy, natchnienie dla tych, którzy lubią obserwować i analizować świat, chcą się o sobie czegoś więcej dowiedzieć. Tematem spotkania będzie: Pasja – na co dzień czy od święta ?

Dlaczego pasja i powołanie są ważne w pracy? Ponieważ wszyscy doskonale wiemy, że czynią różnice! Dają olbrzymi jakościowy przeskok. Wszyscy znamy lekarzy, księży, piekarzy, czy właścicieli warzywniaków, którzy wkładają pasję i serce w swoją pracę. Mówimy o tych ludziach, że „robią coś z prawdziwego powołania”. Jeśli sfera pracy pozostaje przyczółkiem nielubianej, spychanej na margines aktywności, to nie ma szans na to, żeby dokonując ogólnego bilansu, być ze swojego życia zadowolonym.

A Ty ? Czy wiesz dokąd zmierzasz ? Czy istnieje związek pomiędzy przekonaniem o wartości własnych inicjatyw, idei, pomysłów a skutecznym kreowaniem własnej drogi ?Czy jesteśmy jako ludzie zdeterminowani poprzez własne przekonania na temat zewnętrznych ograniczeń i możliwości czy raczej jesteśmy sami swoim sterem, żeglarzem, okrętem. O przekonaniach oraz najnowszych osiągnięciach nauki w dziedzinie biologii molekularnej opowie nam Anna Bzdak, psychoterapeutka.

Wspólnie spróbujemy rzucić nowe spojrzenie na codzienne zadania i pasje, wyjść poza znane schematy myślenia i działania. Pokażemy, jak działać niebanalnie i niekonwencjonalnie.

Zapraszamy już na pierwsze spotkanie, a kolejne będziemy kreować już wspólnie !

Organizatorzy :
Raciborskie Stowarzyszenie Kulturalne ASK – www.stowarzyszenieask.pl
Anna Bzdak – http://psychoterapia-raciborz.pl
Przystanek Kulturalny Koniec Świata

Data i czas: 14.03.2016 r., godz. 17.30
Adres: Przystanek Kulturalny „Koniec Świata”, Racibórz, ul. Karola Miarki 3A.

Wstęp wolny ! Zapraszamy!