Piknik artystyczno-sensoryczny w Stowarzyszeniu Spektrum

Piknik Spektrum

Na zaproszenie Stowarzyszenia „Spektrum”, uczestniczyliśmy w pikniku artystyczno-sensorycznym, który odbył się ubiegły wtorek, 27 czerwca 2016 r., w ogrodzie przy siedzibie Stowarzyszenia w Raciborzu przy ul. Szkolnej 21.

Były zabawy z kolorem, zapachem, smakiem, w ruchu i relaksująco, a przy tym smacznie i zdrowo. Było wesoło i barwnie.

Zabawy malarskie i prace w glinie prowadziła nasza animatorka, Mariola Jakacka.

Za dzisiejszy Piknik dziękujemy w szczególności: Staroście Raciborskiemu Ryszardowi Winiarskiemu oraz Wicestaroście Markowi Kurpisowi za umożliwienie zorganizowania tej imprezy, Marioli Jakackiej i Stowarzyszeniu Kulturalnemu ASK za działania plastyczne, Gminnemu Centrum Kultury w Nędzy za dobre fluidy, Marii Smyczek za masaż, chłopcom i opiekunom z Zakładu Poprawczego w Raciborzu za klaunów, bańki i malowanie, Castoramie Racibórz za przychylność i zrozumienie oraz wszystkim dzieciom i rodzicom za pomoc i dobrą zabawę. – Stowarzyszenie „Spektrum”.

Dziękujemy za zaproszenie i wspólnie spędzony czas.

Stowarzyszenie „SPEKTRUM” powstało, aby osoby ze spektrum autyzmu mogły w pełni rozwijać własny potencjał i otwierać się na otaczającą ich rzeczywistość.

Fot.: Stowarzyszenie „Spektrum”.